Google+ Почивка в Китен, Оферти за настаняване.

02/8412104

гр. София, бул. Ситняково 35

Menu
FacebookTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvinePinterest

За Вашата почивка в Китен;

Китен е малко градче с вековна история. Разположено на 55 км южно от Бургас, то е третият най-малък град след Мелник и Маджарово. През годините благоприятно за развитието на туризма в Китен се оказва голямата му близост с Приморско, който е само на 5 км в северна посока от малкия град. Съседната община Царево пък се намира на 12 км югоизточно.

Географското разположение на Китен определя голямата природна красота на района. Курортното селище е разположено там, където гористите склонове на Страндажа стигат до морските води. Една част от градчето лежи на северно от устието на река Караагач (Китенска река), а част от него - на малкия полуостров Урдовиза. Тук се образуват два невероятно красиви залива - Караагач и Атлиман, които оформят северния и южния плаж в Китен.

Името на севрния залив Атлиман (залива на добрия кон) идва от една местна легенда, за издъхнал на това място жребец. В негова чест жителите на Китен дали това име на мястото. Днес северният плаж тук с предпочитан от туристите, които търсят спокойни, бистри и плитки морски води, докато южният плаж е запазена територия за любителите на по-бурното море и големите вълни.

Китен

от 45,00 лв.
ariana,-kiten
от 41,00 лв.
kamenec---1

Къде се намираме

  • Офис гр. София
  • бул. Ситняково 35
  • тел./факс: +359 2 841 21 04
  • тел. офис: +359 893 634 252
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Абонирай сеСъгласен съм с условията