Google+ Супер оферти за море в Аспровалта - един от главните морски курорти на Гърция

02/8412104

гр. София, бул. Ситняково 35

Menu
FacebookTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvinePinterest

Аспровалта е един от главните курорти в Северна Гърция. Буквалният превод на името на града означава „бяла долина“. Разположен е на равно разстояние от Солун и Кавала (около 80 км.). Населението на града е близо 3000 жители. Областта на Аспровалта е една от най-добрите туристически дестинации. Това се дължи на красивите плажове, които са наградени със син флаг.

Мястото предлага възможност както за летни почивки, така и за зимни спортове и развлечения. Също така в Аспровалта могат да се видят различни забележителности и интересни места. Общинската сграда Агриос Георгиос е едно от тях. Можете да разгледате и етнографският музей на града и църквата „Свети Георги“, където се намира иконата на Свети Георги, която е донесена от бегълците от Мала Азия. Иконата датира от XVI –XVII век.

Аспровалта е предпочитана от българите дестинация за почивка през уикендите, защото е разположена близко до границата. В курортното градче всяка втора къща е хотел или предлага стаи под наем. Мястото е подходящо за семейства с деца и за по-спокойна почивка. Цените са ниски в сравнение с тези на Халкидики и на популярните острови.

Почивки в Аспровалта

от 39,00 лв.
rihios---1

Rihios Hotel***

Ставрос, Аспровалта
Виж офертата
от 50,85 лв.
assamaris-family-hotel-2
от 43,00 лв.
hotel-saint-george

Къде се намираме

  • Офис гр. София
  • бул. Ситняково 35
  • тел./факс: +359 2 841 21 04
  • тел. офис: +359 893 634 252
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Абонирай сеСъгласен съм с условията